26 квітня 2017 року в стінах нашого університету проходила Міжнародна студентська науково-практична конференція «Студентський науковий вимір соціально-педагогічних проблем сьогодення». Загалом у конференції взяли участь 125 учасників із 15 ВНЗ України та Польщі. Напрямами роботи конференції стали: науково-теоретичні аспекти соціальної педагогіки/соціальної роботи; технологічний підхід щодо надання соціальної підтримки вразливим категоріям населення; теорія і практика соціально-педагогічної/соціальної роботи з різними категоріями клієнтів; соціально-правовий захист різних категорій населення; соціальні аспекти розвитку і виховання дітей дошкільного віку.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків професор Мельничук О.В., який відмітив актуальність проблематики конференції та познайомив учасників із досягненнями українців у світовій науці. Також з вітальним словом виступили декан факультету психології та соціальної роботи доц. Тимошенко О.А. та завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Криловець М.Г.

На пленарному засіданні свої доповіді презентували студенти та магістранти нашого ВНЗ а також Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, Поморської академії у Слупську (Польща); відеозвіт з вивчення актуальних соціальних проблем у молодіжному середовищі був представлений студентами Державної вищої професійної школи у Хелмі (Польща).

У межах конференції, окрім секційних засідань, були проведені два майстер-класи: «Підвищення обізнаності батьків щодо прав дітей та молоді з інвалідністю» (проводила Татарінова Л.А., заступник директора-начальника відділу соціальної роботи Солом’янського РЦСССДМ м. Києва, член правління ГО «Ліга соціальних працівників м. Києва»); «Сім’я без насильства – основа гендерної гармонії» (проводила Бутурлим Т.І., кандидат педагогічних наук, учитель вищої категорії Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради).

Як відзначив голова робочої групи та модератор конференції доц. Лісовець О.В., ця конференція вже стала традиційною для кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, вирісши з факультетського заходу до всеукраїнського у 2016 р. та міжнародного у нинішньому році. Сподіваємось, що і надалі ця традиція буде продовжена...

Прочитано 1390 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative