Децентралізація в освіті: нові підходи до неперервного професійного розвитку вчителів Чернігівщини  - проект, який виконують викладачі факультету іноземних мов нашого університету  у лютому-червні 2017 року в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО «МАРТ» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

 Мета проекту – визначити можливу модель професійного розвитку вчителів у професійних організаціях, запропонувати шляхи реалізації права вчителя на вибір форм та методів власного удосконалення.

Проектом передбачено проведення у березні 3 дводенних семінарів-тренінгів на базі  університету, а в квітні-травні 4 регіональних семінарів для вчителів Чернігівської області.

10-11 березня 2017 року було проведено перший семінар на тему   Професійний розвиток вчителя: право на вибір змісту, форм, методів (за матеріалами вітчизняного та зарубіжного досвіду), в якому взяли участь 22 вчителя англійської мови з Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Городнянського, Куликівського, Менського, Ніжинського, Новгород-Сіверського, Носівського, Срібнянського, Чернігівського районів та міст Прилуки і Ніжин.

Учасники семінару обговорили зміст професійного розвитку на етапі входження  вчителя-початківця та протягом  кар’єри, розглянули особливості навчання у педагогічних навчальних закладах та  у професійних спільнотах вчителів, обмінялися думками щодо форм і методів професійного удосконалення, що застосовуються як на інституційному рівні, так і в асоціаціях, громадських організаціях, професійних мережах вчителів. Спільним завданнями проектної команди є: випробувати форми і методи активного навчання вчителів: взаємоспостереження, партнерство, дослідження, методичне тренування та діяльність у професійних спільнотах. Проектні тренери, викладачі університету, демонструють інструменти управління знаннями, фасілітації, зберігання та поширення досвіду, учасники, вчителі шкіл, обговорюють, коментують та прогнозують їхнє перспективне використання.

Сподіваємося на те, що нам вдасться створити освітню мережу партнерів, що, у свою чергу, дозволить ініціювати нові проекти, удосконалюватися та впливати на реформи в освіті через діалог, співпрацю  і обмін досвідом. Наступні зустрічі будуть присвячені різним аспектам професійного розвитку: особистісний, лінгво-методичний, психолого-педагогічний, соціально-правовий. Учасники проекту мають підготувати та провести в регіонах конференції, семінари-тренінги, круглі столи, консультації, засідання шкіл професійної майстерності, методичних об’єднань вчителів. Приєднуйтесь до нас у мережі Facebook: Децентралізація в освіті

Прочитано 1389 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative