Впродовж 23-26 січня 2017 року Центрально-Європейський Університет (м.Будапешт, Республіка Угорщина) приймав у себе делегацію представників  університетів – членів консорціуму з виконання проекту Erasmus+ «Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями», які зібралися для участі Міжнародній школі «Регіональні особливості впровадження гендерних студій у магістерські програми». Вітали та знайомили з університетом учасників зібрання проректор CEU з наукової роботи Eva Fodor та співробітники кафедри з Гендерних студій, яку очолює  Elissa Helms.

Одним із пунктів насиченої програми школи був тренінг з розробки навчальних програм дисциплін, підготовлений співробітниками Yehuda Elkana Center for Higher Education (Matyas Szabo, CEU). Дводенний інтенсив охоплював усі аспекти даної проблеми: від постановки мети курсу та  формулювання результатів навчання до методів та засобів їх оцінювання. Викладачі нашого університету, які у рамках даного проекту розробляють курси для магістрів з політології (О. Бойко, О. Щотка, О. Желіба, Т. Лісова, С. Кириленоко) вдячні лекторові за цікаву, надзвичайно корисну інформацію та живий стиль її подання. У рамках заходу також було проведено засідання круглого столу, під час якого усі бажаючі мали можливість обмінятися ідеями та досвідом викладання Гендерних студій з колегами з Латвії, Угорщини, Греції, України,  Марокко та Тунісу. Гостями круглого столу були: Andrea Pető (CEU); Erzsébet Barát (University of Szeged); Beáta Nagy (Corvinus University); Anikó Gregor (ELTE University); Vassiliki Deliyanni-Kouimtzi (Aristotle University of Thessaloniki). Незабутнє враження у всіх колег залишило відвідання бібліотеки CEU з її затишними залами та зручними робочими місцями, з яких можна отримати доступ до найвідоміших бібліотек світу.

Крім того, 26 січня була проведена уже четверта координаційна нарада партнерства, на якій було обговорено поточні питання виконання проекту, перші підсумки та плани щодо подальшої діяльності. Наступна міжнародна школа у рамках даного проекту планується в Україні з 13 по 17 березня 2017 року (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Івано-Франківськ). Взяти участь у роботі школи можуть усі бажаючі, хто читає курси чи проводить наукові дослідження з гендерної тематики. За додатковою інформацією та запитаннями звертайтесь, будь ласка, за адресою tan-lisova@ndu.edu.ua (Лісова Т.В., кафедра прикладної математики, інформатики та освітніх вимірювань). Тематика школи та умови фінансування відряджень учасників ще уточнюються.

Більше інформації про проект GeSt та перші результати його діяльності можна знайти на сайті проекту http://gestproject.eu/. Приєднуйтесь до нас також у мережах Facebook (https://www.facebook.com/gestproject.eu/) та LinkedIn (https://www.linkedin.com/groups/8581671).

Відділ міжнародних зв’язків

Прочитано 1257 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative