Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12010

Днями в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» відбулися урочистості з нагоди 154-річчя вшанування пам’яті Січневого Повстання.

Організаторами зустрічі стали Посольство Республіки Польща в Україні, Посольство Республіки Литва в Україні, Київська міська державна адміністрація, Печерська районна в місті Києві державна адміністрація, Міжнародна Спілка Польських Підприємців в Україні.
Гості взяли участь у церемонії покладання квітів до меморіальної дошки, оглянули нову експозицію музею, яка висвітлює події періоду повстання 1863 року.
На урочистому засіданні, що проводилось в приміщенні концертного залу, із промовами виступили Посол Республіки Польша в Україні пан Ян Пєкло, Посол Литовської Республіки в Україні пан Марюс Януконіс представник Президента України у Печерському районі Сергій Мартинчук, директор Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» Оксана Новікова-Вигран.
Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Л. Шумської та Л. Костенко, був удостоєний честі представляти на цьому урочистому заході музичну культуру та молодіжний хоровий рух сучасної України. «Світич» виступив з великою концертною програмою, яка була відкрита виконанням Державних Гімнів України та Польщі.
На прохання Посольства Республіки Польща в Україні хор «Світич» підготував низку польських повстанських піснеспівів мовою оригіналу: «Марш стрільців», «Гімн повстанців 1863 року», «Гімн лицарів Короля Болеслава», повстанський мазурек «Sygnal». Разом із тим, студенти продемонстрували відомі зразки національного хорового мистецтва. До програми були включені популярні твори А. Авдієвського, А. Кос-Анатольського, М. Колесси, М. Леонтовича. Партію фортепіано виконала провідний концертмейстер кафедри вокально-хорової майстерності Г. Брюзгіна, соло з хором – лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Я. Йотка.

Прочитано 1133 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative