Як відомо, предметні олімпіади є традиційною формою інтелектуальних змагань найсильніших. Таким випробуванням на ерудованість, кмітливість і зібраність учергове стала олімпіада з української мови і літератури, яка стартувала на факультеті філології, історії та політико-юридичних наук ще в лютому.

Відбірковий тур з української філології із найвищими показниками пройшли здобувачі ОП 014 Середня освіта (Українська мова і література) та 035 Філологія (Українська мова та література) Владислава Доценко, Тетяна Пашко, Анна Білоус, Інна Ліпич (1-й курс); Анастасія Винник, Ольга Кравченко, Марина Борець, Денис Донець (2-й курс); Влада Костенко, Вероніка Стрижак, Юлія Клименко (3-й курс); Катерина Бондаренко, Дар’я Даценко (4-й курс); серед магістрантів першість вибороли Вікторія Петрук, Каріна Грузин і Дмитро Пилипенко. Продовжити змагання виявили бажання другокурсниці Мирослава Мазина та Катерина Василенко.

Участь у першому етапі олімпіади 21 березня взяли 16 переможців відбіркового туру – талановитих, умотивованих, небайдужих, амбітних. Виконання запропонованих завдань з української мови й літератури потребувало не тільки знання програмного навчального матеріалу, а й аналітичних навичок, уміння творчо мислити, інтерпретувати факти, застосовувати надбання сучасної філології в конкретних практичних умовах.

Щиро вітаємо переможців олімпіади з української мови і літератури – Катерину Бондаренко (1-ше місце), Дар’ю Даценко (2-ге місце), Анну Білоус (3-тє місце)! Пишаємося нашою талановитою і здібною молоддю!  

Бажаємо всім призерам та учасникам яскравих перспектив, подальших успіхів і перемог!

Дякуємо всім здобувачам, які долучилися до участі в олімпіаді, а також викладачам кафедр української мови, методики її навчання та перекладу й літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики, які забезпечили проведення змагання!

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative