У Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя створено сприятливі умови для навчання осіб з особливими освітніми потребами, зокрема територія перед навчальними корпусами є закритою для громадського транспорту, що дозволяє вільно та безпечно пересуватися по території кампусу. 

Поруч розміщене місце паркування автомобілів.

У навчальному корпусі № 2 забезпечено безперешкодний доступ до навчальних приміщень. В наявності:

  • облаштований пандус з поручнями та підйомник;

  • кнопка виклику на вході в приміщення та біля підйомника  для осіб з особливими  освітніми потребами;

  • сходи виділені контрастною смугою для осіб з порушенням зору та контрастне маркування на прозорих дверях.

Навчальні аудиторії для осіб з особливими освітніми потребами розташовані на першому поверсі. Саме тут є широкі безбар’єрні коридори, що значно полегшує пересування зазначеної категорії здобувачів.

Здобувачі вищої освіти з порушенням зору можуть безперешкодно потрапити до аудиторій другого, третього та четвертого поверхів. Для цього сходи між поверхами виділені контрастною смугою, що допомагає здобувачам зорієнтуватися, де починаються сходинки, а де закінчуються.

На першому поверсі розташовані бібліотека, комп’ютерні класи, буфет, спортивна та актова зали.

Спеціально для осіб з особливими освітніми потребами облаштована вбиральня.

На цьому ж поверсі облаштована спеціалізована аудиторія інклюзивної та позашкільної освіти, яка використовується як у освітньому процесі, так і як інклюзивний простір для осіб з особливими освітніми потребами, які залучаються до реалізації проєктів.

Аудиторія поділена на зони релаксації та навчання. Є окремий куточок, що носить назву «Простір можливостей».

Із здобувачами вищої освіти з обмеженими освітніми потребами працює волонтерська організація «Час для нас», яка допомагає їм за потреби.

Здобувачам вищої освіти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, які належать до певних соціальних категорій надається постійна соціальна допомога у вигляді, соціальної стипендії, виплат на харчування та проживання у гуртожитку, інші виплати передбачені законодавством.

Також за потреби здобувачі з особливими освітніми потребами можуть отримати безкоштовну психологічну підтримку. Для цього в Університеті працює Психологічна служба для здобувачів вищої освіти та працівників університету, де можна отримати кваліфіковану психологічну допомогу психологів та психотерапевтів з багаторічним досвідом роботи.

Прочитано 67 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative