14 березня День українського добровольця. Дата, яка єднає патріотів незалежної України. У НДУ імені Миколи Гоголя в цей день проходила практика з першої долікарської допомоги з ознайомчою медичною практикою студентами спеціальності «226 Фармація, промислова фармація». Підготовка сучасного фармацевта неможлива без володіння практичними навичками надання першої медичної допомоги, особливо це актуально у період війни, яка відбувається в Україні.

Частина викладачів нашого університету пішла добровольцями на фронт. Серед них і викладач, доцент – у мирному житті, а на війні – рядовий Іван Кедун, який пішов добровольцем на фронт на початку повномаштабного вторгнення та став парамедиком. Нещодавно він повернувся з Бахмуту, де протягом декількох місяців виконував свій обов’язок безпосередньо на передовій. Саме його ми й запросили.

Проведене ним практичне заняття зацікавило не лише студентів, але й викладачів. Іваном Кедуном було продемонстровано алгоритм дій медика при наданні першої долікарської допомоги в екстремальній ситуації - «на нулі».  Особливу зацікавленість майбутніх фармацевтів викликали корективи, які вносять обставини, що виникають під час бойових дій.

На запитання студентів:

Що є головним для медика на передовій?

 Іван Кедун відповів:

- Знання, які дають впевненість та креативне мислення, яке дає змогу їх застосувати практично миттєво.

- Що є найважчим?

Найважчим є внутрішнє усвідомлення того, що ти не маєш помилитись. Оскільки ціною помилки є життя людини, яка вірить в тебе.

Що ви можете порадити майбутнім фармацевтам, як фахівець практик?

Здобувайте знання.  Ідіть вперед не озираючись! Будьте впевнені в собі, лише це є шляхом до перемоги!

Директор ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій Юрій Філоненко підсумовуючи зустріч відмітив, що студенти і викладачі університету пишаються своїм колегою, який є гідним прикладом професіоналізму, який рятує життя на практиці у важкі для нашої держави часи та є запорукою нашої спільної перемоги. СЛАВА УКРАЇНІ!

Прочитано 194 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative