День Героїв небесної Сотні - пам'ятний день. На державному рівні його відзначають 20 лютого на честь вшанування подвигу учасників Революції Гідності. Пам'ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року «з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої Держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України». 

Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. І за цю боротьбу, за нашу свободу та оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. Історія нинішніх подій в Україні щодня викарбовує нові імена героїв, які сплатили і продовжують сплачувати найвищу ціну.  Вічна пам'ять і слава Героям! 

До цієї пам’ятної дати в читальному залі для наукової роботи бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя організовано книжкову виставку «Їх дух незламний і безсмертний подвиг». На виставці представлені  книги, які висвітлюють події, що відбувалися на Майдані під час Революції гідності, розповідають про мужність і героїзм її учасників. 

Запрошуємо всіх охочих ознайомитися з книжковою виставкою (Гоголя, 4).

Прочитано 189 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative