Традиційно 9 листопада, у День української писемності та мови, наша держава закликає українців усього світу продемонструвати мовне єднання, написавши Радіодиктант національної єдності. Саме любов до української мови гуртує націю, виховує гордість за державу, упевненість у її підтримці. Радіодиктант за 21 рік став символом єднання нації. Ці слова звучать сьогодні особливо актуально, бо Радіодиктант – це крок до довгоочікуваної Перемоги, це єднання душ, помислів, мрій і прагнень українців усього світу. Сутність Радіодиктанту не в кількості орфографічних та пунктуаційних помилок (хоч і це важливо!), а в силі єднання непереможного українського духу, у позитивних емоціях, у переконаннях і прагненнях, у рішенні бути частиною «всеукраїнської мовної симфонії», в усвідомленні того, що в час війни українська мова – наша зброя!

Радіодиктант національної єдності–2022 покликаний об’єднати людей усієї планети навколо України, допомогти їй вистояти й перемогти.

9 листопада (у середу) об 11:00 за київським часом народна артистка України Ада Роговцева озвучить текст диктанту, авторкою якого є письменниця Ірина Цілик. Наукове консультування забезпечила доктор філологічних наук, професор, академік АН ВШ України, провідний науковий співробітник Інституту української мови НАН України, фахівець у галузі соціолінгвістики, історії української літературної мови, стилістики й ономастики Лариса Масенко.

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу в повному складі долучається до цієї значущої акції, запрошує колег, залучає студентів до офлайн й онлайн участі в заході, закликає виявити високий рівень грамотності, мовної компетентності, продемонструвати причетність до цієї важливої громадської події в День української писемності та мови.

Прочитано 285 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative