Програма доступної іпотеки під 3% річних з 1 жовтня 2022 року запрацює для педагогів, науковців та ще кількох категорій населення.

Про це під час телемарафону повідомила міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, сьогодні ця ініціатива – більш ніж актуальна.

«Адже тисячі людей втратили своє житло через збройну агресію росії, хтось був змушений виїхати за кордон. Розраховуємо, що до кінця року військовослужбовці, правоохоронці, медики, педагоги та науковці отримають близько 2 тисячі квартир на умовах доступної іпотеки», – наголосила Юлія Свириденко.

Також вона розповіла про умови програми «Доступна іпотека».

«Базова умова для доступної іпотеки: 52,5 квадратних метри на одну людину + 21 «квадрат» на кожного члена сім'ї. Тобто сім'я з трьох людей може розраховувати на отримання іпотеки для купівлі квартири до 94,5 квадратних метрів», – пояснила міністр економіки.

Окрім того, вона поінформувала, що процентна ставка у 3% для освітян залишатиметься фіксованою протягом усього строку кредиту.

Очікується, що строк кредитування складатиме до 20 років, а початковий внесок – 20% вартості житла.

Міністр економіки пообіцяла, що алгоритм участі у іпотечній програмі буде максимально спрощено.

«Людині не потрібно буде йти в банк для подачі заявки. Пройти через усі процедури можна через Дію. Цим заощаджується час і досягається максимум ефективності. Не потрібно тонути у бюрократії, тратити сили та час на нескінченні черги та документи», – наголосила Свириденко.

Зокрема, завдяки «Дії» процес прийняття рішення банками-учасниками програми по заявках на іпотеку буде частково автоматизований. Банки самостійно ухвалюватимуть рішення на основі отриманих з реєстрів даних.

Прочитано 460 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative