Якщо сьогодні у нас відбирають можливість навчатися, то завтра ми вигадаємо декілька десятків альтернативних варіянтів. Саме з таким девізом українські університети, без змоги забезпечити принаймні дистанційне навчання, виходили з ситуації. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя не виняток, адже ректор, декани та викладачі зробили все можливе, аби студенти закінчили навчальний рік. Факультет іноземних мов отримав можливість безкоштовного навчання на онлайн-курсах з вивчення англійської мови на платформі Really English. Курси використовуються організаціями та університетами (наприклад, British Council, Cambridge University Press, Токійський технологічний університет тощо) для навчання персоналу і студентів по всьому світу. Говоріння, аудіювання, читання і граматичні вправи допомагали відволікатися, а одночасно з тим покращувати свої знання та навички, поновлювати в пам’яті матеріал та збагачувати словниковий запас. Цікаво, що для кожного студента визначався рівень, відповідний до їхніх вмінь. Для нас, третьокурсників це, безумовно, стало неоціненним досвідом, адже такий формат навчання (асинхронне навчання) дав можливість проаналізувати переваги та недоліки самостійної роботи. На думку Олени Кухтик, найважчим, а водночас і найважливішим, можна вважати навичку заново вчитися розставляти пріорітети, поєднуючи роботу і навчання, знаходити достатньо часу для всього. Тоді як Анастасія Мирошниченко визнає, що таке рішення дало змогу кожному студенту долучитися до навчального процесу, і неважливо, за кордоном вони, вдома чи роз’їхались по країні – усі змогли продовжувати вивчати іноземну мову. Полях Тетяна відмітила, що для неї неабияким відкриттям стала запропонована лексика – сучасна, цікава, складна, вдало підходить для щоденного вжитку. На мій подив, велике різноманіття текстів для читання, слухання, і не менш захоплюючі ідеї для роздумів, давали змогу не лише вчитися, а й насолоджуватися отриманими знаннями. Звичайно, були й складнощі, але в такий час усі намагались не опускати руки і фокусуватися на позитиві. Я з впевненістю можу сказати, що студенти залишились задоволеними від навчання на цій платформі та безмежно вдячними за таку можливість і підтримку.

                                                                                                        Еліна Чуба,

                                                                                  студентка групи ФА 32/1,

                                                                                  факультет іноземних мов

***

Кінець лютого приніс нам дуже неприємну новину -  в нашій країні розпочалася війна. Звичайно, вона вплинула на різні аспекти нашого життя, включаючи студентське навчання. Але, на щастя, наш університет отримав шанс навчатися за допомогою онлайн-платформи ReallyEnglish. На цій платформі ми мали доступ до таких курсів як General English A1-C1, а також Vocabulary for General English.  На мою думку, це було найкращим рішенням в даній ситуації, адже вчитися і здобувати знання вкрай необхідно. Як на мене, то ця платформа є дуже зручною. Вивчаючи курс General English A1-C1,  студенти мали можливість повторити вивчений матеріал з практики мови, граматики, а також відкрити та дізнатися щось нове. Хоча ця платформа не може повністю замінити навчання в аудиторії face-to-face, вона може бути чудовим доповненням до дистанційного навчання. Мої одногрупники теж діляться своїми враженнями про асинхронне навчання на цій платформі.

 Навродська Аня зазначає: «Коли почалася війна, на жаль, не кожен студент мав змогу повноцінно навчатися, тим паче відвідувати онлайн пари. Для деяких студентів це було неможливо ні фізично, ні морально. Проте наші викладачі знайшли вихід і підібрали нам, на мою думку, найоптимальніший варіант. Всі студенти мали доступ до платформи ReallyEnglish, а саме таких курсів: General English A1-C1 та Vocabulary for General English. Мені сподобалась платформа і те, як на ній організоване навчання. Там є можливість практикувати всі навички: reading, speaking, listening, grammar. Всі уроки є цікавими та інформативними. До того ж, найголовніший плюс - це те, що ти сам зорганізовуєш своє навчання і працюєш у зручний для себе час, що є важливим на сьогоднішній день. Отже, я раджу цю платформу іншим студентам, адже вона є цікавою і корисною».

Жура Тетяна говорить: «З першого дня повномасштабної війни всі студенти перейшли на онлайн навчання. Викладачі нашого університету порекомендували нам онлайн платформу під назвою ReallyEnglish. Там ми пройшли курс General English A1-C1, а також мали доступ до курсу Vocabulary for General English. Я вважаю платформу ReallyEnglish корисною. Ми мали змогу пройти граматику, письмо, говоріння та читання. Але, на мою думку, було недостатньо практики говоріння. Хочу наголосити, що цей курс добре спланований, але не може замінити пари з ПУПМ. Під час воєнного стану ReallyEnglish -  чудовий варіант асинхронного навчання для студентів факультету іноземних мов, для вивчення англійської мови. Але якщо говорити про онлайн навчання в мирний час, то ReallyEnglish може слугувати доповненням до основних занять, а не їх заміною».

Киричук Таїсія також ділиться своїми враженнями: «Під час дистанційного навчання викладачі нашого університету порекомендували нам онлайн платформу під назвою ReallyEnglish. Там ми пройшли курс General English A1-C1, а також мали доступ до курсу Vocabulary for General English. Як на мене, платформа ReallyEnglish дуже корисна, особливо під час асинхронного навчання: ти вчишся і здобуваєш корисну інформацію, але водночас перебуваєш вдома в комфорті та безпеці, що є найголовнішим для нашого сьогодення.  Ця платформа з її курсами є також досить зручною та зрозумілою. Великим плюсом є те, що ти можеш обрати рівень складності завдань, які ти хочеш пройти. В цілому, ReallyEnglish є гарною та корисною платформою для асинхронного навчання студентів».

 

Дворник Вероніка,

студентка групи АН 31/1,

факультет іноземних мов

 

Прочитано 397 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative