Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу й шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей День пов’язаний із датою прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.

Не дивлячись на економічні та інші труднощі, які випали на долю нашої України з розпадом Радянського Союзу, українським військовим вдалося не лише зберегти високий професіоналізм, боєготовність і хороші армійські традиції, але й стати однією з найсучасніших і боєздатних армій на пострадянському просторі. На сьогодні сили українських миротворців широко затребувані всім світовим співтовариством, що свідчить і про високі технічні можливості, і про довіру до професійної підготовки військовослужбовців Збройних Сил України.

До складу української армії входять всі роди військ, які представлені Повітряними й Військово-морськими силами України, а також Сухопутними військами. У структуру Сухопутних військ входить армійська авіація й аеромобільні війська, механізовані й танкові війська, ракетні війська й артилерія, високомобільні десантні війська й Війська протиповітряної оборони. У структуру Повітряних сил включені винищувальна й штурмова авіація, розвідувальна, транспортна й бомбардувальна авіація, зенітно-ракетні та радіотехнічні війська.

Доблесть і честь солдатів й офіцерів - у цьому справжня сила будь-якої армії, й українські військовослужбовці зберегли все це й примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода й незалежність далеко не порожній звук.

У цей День колектив Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя приєднується до привітань на адресу наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів, бажаємо їм міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів, кохання і всіх благ! Божих благословень Вам і Вашим родинам! Зі святом!

Прочитано 315 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative