На кафедрі працює з 1995 року.

Посада– доцент

Науковий ступінь–кандидат біологічних наук (1995 р.).

Контакти: svpas1964@gmail.com  тел. 0679924054

Освітнє і наукове зростання. Вищу освіту здобув у 1986 р., закінчивши Ніжинський державний педагогічний інститут імені М.В. Гоголя за спеціальністю «біологія і хімія»; отримав кваліфікацію вчителя біології і хімії. У 1994 р. закінчив аспірантуру. У 1995 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Морфофункціональний аналіз жувального апарату сліпаків (Rodentia, Spalacidae)» за спеціальністю 03.00.08 – зоологія (Спеціалізована вчена рада Д 26.153.01 Інститут зоології імені І.І. Шмальгаузена НАН України).

Професійне зростання. З 1995 р. працює у Ніжинській вищій школі на посадах асистента (1995 1998 рр.), доцента (з 1998 р.). Є гарантом освітньої програми Середня освіта (Природничі науки).

Професійні відзнаки:

Обласні – Грамота Чернігівського обласної державної адміністрації(2020 р.);.

Університетські –Грамоти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Наукові інтереси, публікації. Основний напрямок наукових пошуків – генетика та селекція, арахнологія, акарологія, ентомологія, батрахо- та герпетологія, теріологія.У своєму науковому доробку має близько 50 публікацій, серед яких: наукові статті у фахових виданнях, навчальні посібники, методичні рекомендації та ін. Пасічник С.П. в різні роки приймав участь в журі міського етапу конкурсу наукових робіт МАН в м. Ніжині та в журі III Всеукраїнського етапу учнівської олімпіади з екології м. Чернігів; постійний учасник та організатор науково-практичних заходів різного рівня (всеукраїнських конференцій, семінарів, круглих столів). Працює за сумісництвом на кафедрі біології НаУКМА та в Ічнянському Національному природному парку.

Навчальна і методична робота. Розробив та викладає навчальні дисципліни: «Зоологія безхребетних», «Генетика з основами селекції», «Біогеографія», «Екологічна етика», «Генетика популяцій з основами біометрії», «Паразитологія». Проводить навчально-польову практику з біології (зоології безхребетних) для студентів спеціальностей біологічного спрямування (науково-дослідна база «Лісове озеро» с. Ядути). Керує курсовими, кваліфікаційними, магістерськими дослідженнями здобувачів вищої освіти та аспірантами. У навчальній роботі активно використовує сучасні інформаційні технології.

 Громадська і виховна робота.  Виконує обов`язки куратора на 2-му курсі відділення «Біологія – хімія».

 

Список публікацій за останні 5 років

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative