Характерною ознакою новітнього часу є безперервна динаміка змін в економіці, політиці, науці. Сучасний етап розвиток педагогічної науки в Україні характеризується інтенсивним пошуком нових способів підвищення якості підготовки фахівців.

Саме цьому питанню був присвячена конференція-зустріч із Сліпчук Іриною Юріївною, вчителем вищої кваліфікаційної категорії, вчителем-методистом, кандидатом педагогічних наук, Заслуженим вчителем України.
Вчитель – методист в у своїй доповіді акцентувала увагу, що сучасна української освіта має відповідати сучасним запитам з боку особистості та суспільства, потребам економіки та світовим тенденціям. Відповідно  здійснюється системна трансформація сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях: від дошкільної освіти – до  вищої освіти та освіти дорослих.
Ірина Юріївна проаналізувала пріоритетні напрями реформи освіти, зазначивши що вони, спрямовані на досягнення спільної мети: перетворити українську освіту на інноваційне середовище, в якому учні й студенти набувають ключових компетентностей, необхідних кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності.
Наскрізне застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі має стати інструментом забезпечення успіху нової української школи. Ефективна інтеграція ІКТ в шкільну освіту дозволить трансформувати педагогічні методи і відкрити нові можливості для учнів. Тому важливо, щоб вчителі мали необхідні компетенції для активного використання ІКТ у своїй професійній практиці, забезпечуючи високу якість навчання.
Під час зустрічі відбувалися цікаві обговорення щодо розвитку ІКТ компетентності сучасного вчителя, його здатності використовувати інформаційні й комунікаційні технології для здійснення інтелектуальної, творчої педагогічної діяльності.
Загальний підсумок конференції-зустрічі - сьогодення вимагає від вчителя здатності створювати відповідні умови для розвитку здібностей учня, засобами сучасних ІКТ і різноманітних стилів навчання, постійного наповнення технологічно-насиченого навчального середовища, для навчання учнів, для вирішення основних професійних завдань.
Ми щиро вдячні за цікаву та змістовну доповідь Заслуженому вчителю України - Сліпчук Ірині Юріївні та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Прочитано 562 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative