Кожний вдалий пробний урок студентів у школі – це творчість майбутнього учителя не лише на ґрунті професійної підготовки, але й вияв його особистісних якостей, гуманності, культурного і педагогічного кругозору, постійної турботи про вихованість і розвиток всього класу в цілому і кожної дитини зокрема. 22 квітня 2019 р. студенткою  групи Па-31 Насилівською Іриною було проведено у ЗОШ  №2 (вчитель Новак Аліна Миколаївна) урок літературного читання на тему «Г.Бойко «У світі гумору». Студентка зуміла представитись,  чітко  визначити дидактичну мету і виховні завдання заняття, доцільно дібрала зміст і обсяг нового навчального матеріалу, що повинен бути засвоєний на уроці, установила основні лінії зв’язку з матеріалом, що попередньо вивчили учні, добирала запитання для повторення.  Структура уроку та основні методи навчальної роботи на кожному його етапі було чітко окреслено з урахуванням рівня підготовки учнів, розподілено навчальний час на окремі види роботи, підібрано необхідні наочні посібники до уроку, додаткову літературу, матеріал для самостійної роботи учнів.

Зміст і методика уроку літературного читання, проведеного Іриною,  мали величезний потенціал для морально-етичного, естетичного виховання школярів;

мовленнєвого, інтелектуального і літературного розвитку  засобами художнього слова. Студентка спрямовувала діяльність учнів на формування умінь читати, які є інструментом неперервної літературної освіти людини упродовж життя;  намагалася організувати навчальну взаємодію з урахуванням  особливостей конкретного тексту  у поєднанні з рівнем готовності дітей, їх пізнавальних потреб, інтересу до читання. І хоча урок проведено не без недоліків, проте усі студенти здобули неоціненний досвід. Після проведення уроку відбувся його аналіз: спочатку здійснено самоаналіз Іриною, потім виступила вчитель-класовод Аліна Миколаївна, яка окреслила його недоліки та переваги, потім – Киричок І.І., яка організувала лабораторне заняття у школі, і насамкінець – кожна студентка висловлювалася з приводу побаченого.  Кожен усвідомив важливість таких занять у професійній підготовці вчителя початкових класів.  

Прочитано 284 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative