На кафедрі працює з 2006 року.

Посада – доцент (з 2006 р.).

Науковий ступінь – кандидат педагогічних наук (1992 р.).

Вчене звання - доцент (2005 р.).

Освітнє і наукове зростання. Вищу освіту здобула у 1985 р., закінчивши з відзнакою Ніжинський державний педагогічний інститут імені М.В.Гоголя за спеціальністю «Музика»; отримала кваліфікацію вчителя музики. У 1992 р. захистила кандидатську дисертацію на тему “Формування естетичної культури учнів СПТУ засобами комплексного впливу мистецтв” за спеціальністю 13.00.01-загальна педагогіка та історія педагогіки (диплом кандидата педагогічних наук - 1992 р.).

Професійне зростання. Із 1985 р. працює у Ніжинській вищій школі на кафедрі вокально-хорової майстерності на посадах викладача (1985-1994 рр.), старшого викладача (1994-2003 рр.), доцента (2003-2006 р.). З 2006 року працює на посаді доцента кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи. З 2019 р. виконує обов’язки заступника декана з виховної роботи факультету психології та соціальної роботи. Керівник Навчально-наукового Центру розвитку інклюзивної освіти НДУ ім. М. Гоголя (з 2018).

Професійні відзнаки:

Міські – Грамота Ніжинської міської ради за активну громадянську позицію і участь в житті міської громади (2015 р.).

Університетські – Грамоти та Подяки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (2016 р., 2017 р., 2021 р.).

Наукові інтереси, публікації. Основний напрямок наукових пошуків – – ресоціалізація неповнолітніх, які відбувають покарання в пенітенціарній установі; пенітенціарна педагогіка; інклюзивна освіта; інтерактивний соціальний театр. У своєму науковому доробку має більше 60 публікацій, серед яких розділи монографій, наукові статті у фахових вітчизняних виданнях та зарубіжних журналах, підручники, навчальні та навчально-методичні посібники, навчальні програми, методичні рекомендації та навчально-методичні комплекси. Учасник міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій та наукових зібрань, серед яких особливу увагу надає організації інклюзивного навчання в Україні.

Навчальна і методична робота. Розробила та викладає навчальні дисципліни: «Соціальна робота в громаді»,«Соціальний аудит та інспектування», «Основи інклюзивної освіти", «Технології організації інклюзивної освіти», "Соціальна реабілітація" та ін., керує курсовими роботами здобувачів вищої освіти. Під керівництвом Качалової Т.В. було успішно захищено більше 30 кваліфікаційних (дипломних, магістерських) робіт; підготовлені та опубліковані більше 40 студентських наукових праць; молоді науковці ставали переможцями Всеукраїнського наукового конкурсу зі спеціальності «Соціальна робота». В організації навчального процесу користується інноваційними методами та формами проведення лекційних та семінарських занять. У 2016 році за ініціативи Качалової Т.В. створено студентський форум-театр «Реалії життя», який бере активну участь в ресоціалізації неповнолітніх засуджених, які відбувають покарання у виховних колоніях.

Громадська і виховна робота. Куратор студентських академічних груп. Бере активну участь у роботі кафедри та факультету щодо організації виховної роботи із студентами в межах навчальної та позанавчальної діяльності. Керувала студентською науковою проблемною групою «Відродження» (2019). Відповідає за організацію профорієнтаційної роботи кафедри.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative