На кафедрі працює з 2002 року.

Посада - доцент (2002 р.).

Науковий ступінь – кандидат педагогічних наук (1990 р.).

Вчене звання – доцент (1993 р.).

Освітнє і наукове зростання. Вищу освіту здобула у 1983 р., закінчивши з відзнакою Київський державний педагогічний інститут ім.О.М.Горького (нині Національний педагогічний університет ім. М.Драгоманова) за спеціальністю «Педагогіка і психологія»; отримала кваліфікацію викладача-досдідника з педагогіки і психології. У 1990 році закінчила аспірантуру та захистив кандидатську дисертацію на тему «Формування суспільно-колективістської активності молодших школярів в умовах сім’ї» за спеціальністю 13.00.01 – загальна педагогіка та історія педагогіки (диплом кандидата педагогічних наук – 1990 р.). У 2016-2018 рр. навчалася у докторантурі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка за спеціальністю 015 Професійна освіта.

Професійне зростання. Із 1983 р. працює у Ніжинській вищій школі на кафедрах педагогіки та педагогічної майстерності на посадах лаборанта (1983-1984 рр.), асистента (1984-1990 рр.), старшого викладача (1990-1991 рр.), доцента (з 1991-2002 р.); доцента кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи (з 2002 р.). У 1999-2002 рр. виконувала обов’язки заступника декана та декана історико-правознавчого факультету; у 2002-2016 рр. - першого декана факультету психології та соціальної роботи. За весь період професійної діяльності входила до складу Науково-методичної комісії МОН з соціальної педагогіки та неодноразово брала участь у роботі експертних комісій з проведення акредитаційної експертизи освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів, спеціалістів і магістрів з напряму підготовки Соціальна робота/Соціальна педагогіка.

 Професійні відзнаки:

Всеукраїнські – відмінник освіти (2002 р.), нагороджена знаком МОН України «Софія Русова» (2005 р.), Подяка МОН України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність (2021). Почесна грамота Національної академії педагогічних наук України (2014 р.) за вагомий внесок у теорію і практику соціального виховання студентської молоді, професійну підготовку працівників соціальної сфери; Подяка Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» (2017 р.) за підготовку статей до Великої української енциклопедії.

Обласні – Почесна грамота Чернігівської обласної державної адміністрації (2008 р.) за вагомий особистий внесок у розвиток освіти області.

Міські – Подяка Голови Київської міської державної адміністрації (2002 р.) за вагомий особистий внесок у створення духовних і матеріальних цінностей та досягнення високої майстерності у професійній діяльності, Переможець міського конкурсу «Людина року-2004» у номінації «Соціальний педагог року», Подяка школи мистецтв (2005 р.) за активну допомогу в справі естетичного виховання дітей та молоді, Грамота Ніжинської районної ради (2013 р.) за вагомий внесок у розвиток молодіжних творчих ініціатив, Грамота Ніжинського міського Товариства Червоного Хреста України (2013 р.) за тісну ділову співпрацю та багаторічну милосердну діяльність. 

Подяка міського голови за активну патріотичну громадянську позицію та з нагоди Міжнародного Дня волонтера (2021).

Університетські – понад 10 Почесних грамот за плідну багаторічну науково-педагогічну діяльність, вагомий внесок у справу підготовки і виховання молодих фахівців.

Наукові інтереси, публікації. Основний напрямок наукових пошуків – теорія і практика професійної підготовки майбутніх соціальних педагогів і соціальних працівників. У своєму науковому доробку має більше 180 публікацій, серед яких 3 монографії, 90 наукових статей у фахових, зарубіжних та наукометричних виданнях, 15 навчально-методичних посібників і методичних рекомендацій, в тому числі 8 - з грифом МОН України. Кожного року бере участь у понад 10 наукових зібраннях міжнародного і всеукраїнського рівнів.

Навчальна і методична робота. Розробила та викладає навчальні дисципліни: «Вступ до спеціальності», «Технології соціально-педагогічної діяльності», «Інноваційні технології в позашкільній освіті», «Педагогіка сімейного виховання», «Соціально-педагогічна робота з різними групами населення», «Родинознавство», «Методи соціальної роботи», «Формування здорового способу життя», «Соціальна робота з дітьми вулиці», «Профілактика торгівлі жінками», «Методика викладання соціальної роботи» та ін., керує курсовими, кваліфікаційними та дисертаційними дослідженнями здобувачів вищої освіти. Під керівництвом Конончук А.І. було успішно захищено понад 40 кваліфікаційних (дипломних, магістерських) робіт; підготовлені та опубліковані понад 60 студентських наукових праць; молоді науковці ставали призерами Всеукраїнської олімпіади з соціальної педагогіки та Всеукраїнських конкурсів наукових робіт. Під науковим керівництвом Конончук А.І. захищено 2 кандидатські дисертації за спеціальністю 13.00.05 – соціальна педагогіка.

Громадська і виховна робота. Конончук А.І. була депутатом Ніжинської міської ради ХХІV скликання (2002-2005 рр.). У 2002-2015 рр. входила до складу Вченої ради НДУ ім. М.Гоголя. Член редакційної колегії (2002-2018 рр.) журналу «Наукові записки. Серія: педагогіка і психологія» НДУ ім. М.Гоголя, який входить до переліку фахових наукових видань України. Нині –  член Вченої ради факультету психології та соціальної роботи, науковий консультант Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради з надання соціально-педагогічної послуги «Університет третього віку», науковий консультант дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня на тему «Педагогічні умови формування соціальної активності учнів у закладах загальної середньої освіти» (2018-2023 рр.) на базі гімназії №3 м. Ніжина, Чернігівської області. Учасниця проєкту "Інтерактивний скансен" (DOBRE, 2021).

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative