12 квітня 2018 року на базі філологічного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу творчих робіт учнівської та студентської молоді імені М. Гоголя.

Конкурс був започаткований з ініціативи викладачів кафедри слов'янської філології, компаративістики та перекладу під керівництвом Заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата державної премії імені Миколи Гоголя, доктора філологічних наук, професора Григорія Васильовича Самойленка, який і очолив журі конкурсу.

Учнівська молодь змагалася в кількох номінаціях: «Літературна творчість», «Перекладознавство», «Літературознавство», «Мистецтвознавство», «Краєзнавство». Програма заходу виявилася дуже насиченою і передбачала реєстрацію, брейк - каву, екскурсію музейним комплексом університету та Поштовою станцією, церемонію нагородження переможців.

Для підбиття підсумків з'їхалися старшокласники і студенти з Чернігова, Чернівців, Київської, Полтавської областей, м. Полтава, Сумської області, м. Ніжина. Загалом у конкурсі взяли участь 70 учасників, із яких 39 було відзначено дипломами і грамотами, а решта - отримали сертифікати.

Наприкінці церемонії нагородження гості висловили найщирішу вдячність організаторам конкурсу і захоплення від побаченого у вічно юному і давньому Ніжині та Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, а студентка Сумського університету навіть пошкодувала, що вона вже раніше зробила свій вибір професійного шляху. Хочеться вірити, що переможці творчого конкурсу імені Миколи Гоголя – сьогоднішні старшокласники – незабаром прийдуть до НДУ в ролі абітурієнтів, а двохсотлітній навчальний заклад примножить свою добру репутацію.

Заступник декана філологічного факультету

з виховної роботи  Оксана Банзерук

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative