У період із 17 по 20 травня у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Укранки (м. Луцьк) відбулася міжнародна конференція  Deutschland–Akademie в рамках спільного Німецько-українського року мов 2017-2018.

Конференція мала на меті поглибити знання молодих українських науковців-германістів щодо економічного, політичного, соціального та культурного розвитку Німеччини, зацікавити молодь до вивчення німецької мови та навчання у вищих навчальних закладах Німеччини.

У конференції взяло участь більше 70 студентів та викладачів із 19 міст України, від Львова до Сум, від Луцька до Маріуполя, від Чернігова до Харкова.

Цей цікавий захід пройшов за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, служби DAAD у Києві, Об’єднання волинських німців, Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки та Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки.

Організаторами проекту були також лектори DAAD  в Україні: Андре Бьом, Карстен Грунвальдт, док. Міхаель Бек, Антьє Зоммерфельд, Давіна Наталі Ланг, Олаф Міттельштрасс і Аня Ланге.

Протягом трьох днів усі учасники конференції активно брали участь у семінарах-майстернях, де обговорювали економічний розвиток сучасної Німеччини, крім того ми мали можливість дізнатися про життя німецьких меншин в Україні на прикладі волинських німців, а також про перспективи та прогнози стосовно начальних програм та стипендій для українських студентів у Німеччині.

Кожного дня на нас чекали семінари-тренінги на різну тематику. Так, наприклад, ми досліджували зміни у німецькій мові, розвиток музичного мистецтва, поезії, законів екранізації та особливостей сучасних мистецьких напрямів, ми говорили про поняття «батьківщина», «гендер» та політичну систему Німеччини.

У бібліотеці ім. Олени Пчілки ми познайомились з мобільною виставкою доктора Альфреда Айсфельда «Німці в Україні: історія і культура» від Х століття до 1939 року(„Deutsche in der Ukraine: Geschichte und Kultur“ vom 10.Jahrhundert bis 1939).

Останнього дня всі учасники конференції зібралися та підсумували роботу, яку було зроблено протягом всього заходу. Ми обмінялися враженнями, обговорили прогнози на майбутнє та отримали сертифікати про активну участь у Deutschland-Akademie.

Наш університет представляли студентки бакалаврату 3 курсу факультету іноземних мов Карина Ольшанська та Юлія Федорова, а також студентки магістратури Анастасія Колесник та Тетяна Олійник.

Інформацію підготувала:

студентка магістратури факультету іноземних мов Олійник Тетяна

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative