Актуальною цитатою Олександра Довженка про битву за Батьківщину як найбільшу цінність у світі розпочинається чергове 90 число газети «Український дім». Видання Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою НДУ імені Миколи Гоголя зосереджує увагу читачів на проблемах і здобутках української незалежності.

Учасники ІХ Міжнародного Конгресу україністів у Києві жваво дискутували про долю україністики як в Україні, так і у світі. На думку професорки Вроцлавського університету Аґнєшки Матусяк, сучасна гуманітаристика має бути міждисциплінарною. Фото Аґнєшки разом із професоркою Національного університету «Києво-Могилянська академія» Ларисою Масенко розміщено на першій сторінці.

Провісниками незалежності назвала редакція часопису ніжинців, котрі змушені були розвивати українську мову й літературу на теренах інших держав. Це ювіляри Ольга Мак і Петро Одарченко. Першу публікацію про Ольгу Нилівну зробив професор Олександр Астаф’єв, засновник Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою. Він ділиться враженнями від зустрічі у Гоголівському виші з відомою письменницею у 1993-му році. А про Петра Одарченка, котрий помер в США на 103-му році життя, літературознавчий нарис помістив у «Всесвіті» ще один відомий ніжинець Іван Кошелівець.

Змістовну рецензію зробила Дарія Бобрик про книгу Алена Безансона «Свята Русь», яку переклав  і презентував у Ніжині Тарас Марусик.

Прочитано 604 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative