«Чесність починається з тебе»

Запрошуємо учнів та студентів закладів освіти України (шкіл, коледжів, технікумів, училищ, інститутів, університетів та ін.) долучитись до конкурсу, створивши соціальний відеоролик, який мотивуватиме до відповідального, чесного навчання, відображатиме важливість якісної освіти у сучасному суспільстві та неприпустимість толерування випадків недоброчесності (списування, плагіату, хабарництва, кумівства, використання службового становища для особистих цілей тощо) під час академічного процесу та у житті.
Американські Ради з міжнародної освіти в рамках Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) та Проекту формування академічної доброчесності в школі (SAISS) за підтримки Посольства США в Україні та у партнерстві із Міністерством освіти і науки України, проектом «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» (SACCI) (Management Systems International, Inc., a Tetra Tech Company, USAID Contractor), компанією «Антиплагіат», Могилянською школою журналістики оголошують II Відкритий всеукраїнський студентсько-учнівський конкурс соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе».
Організатор: Американські Ради з міжнародної освіти в рамках Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) та Проекту формування академічної доброчесності в школі (SAISS). Детальніше про проекти: http://www.saiup.org.ua/pro-proekt/.
Про конкурс: Конкурс проводиться з метою інформування освітньої спільноти, студентів, абітурієнтів, учнів та їх батьків, а також широкого суспільного загалу щодо поняття академічної доброчесності, попередження та протидії корупції, її деструктивного впливу через створення соціальної реклами, яка озвучує та закріплює фундаментальні норми розвиненої спільноти: моральність, чесність, відповідальність, свідомий підхід до навчання та викладання, активна громадянська позиція тощо.
Участь у Конкурсі мають право брати будь-які особи, що на момент проведення Конкурсу навчаються у закладах освіти України (будь-якої з форм навчання без обмежень щодо віку, статі, гендеру, сексуальної орієнтації чи віросповідання).

 

Конкурсні номінації для студентів вищих навчальних закладів та закладів професійно-технічної освіти України:

  • Номінація «Навчайся гідно та відповідально» (Перше місце – 1 проект, Друге місце – 1 проект, Третє місце – 1 проект);
  • Номінація «Зарядись проти корупції» (Перше місце – 1 проект, Друге місце – 1 проект, Третє місце – 1 проект);
  • Номінація "Приз глядацьких симпатій" (1 відео, що за результатами голосування на Youtube-каналі Проекту SAIUP, набере найбільшу кількість «вподобано»);

Конкурсні номінації для учнів закладів середньої освіти України:

  • Номінація «Навчайся гідно та відповідально» (Перше місце – 1 проект, Друге місце – 1 проект, Третє місце – 1 проект);
  • Номінація «Корупція – це не круто» (Перше місце – 1 проект, Друге місце – 1 проект, Третє місце – 1 проект);
  • Номінація "Приз глядацьких симпатій" (1 відео, що за результатами голосування на Youtube-каналі Проекту SAIUP, набере найбільшу кількість «вподобано»);

Для конкурсних робіт номінацій для учнів закладів середньої освіти України Організатори пропонують приклади ситуацій для сюжету відео, проте не обмежують у виборі власних сценаріїв.


Приклади ситуацій номінації «Навчайся гідно та відповідально» доступні за покликанням: http://bit.ly/2CbKNaO

Приклади ситуацій номінації «Корупція – це не круто» доступні за покликанням: http://bit.ly/2EHdUjG

Конкурсна відео робота не може посісти більше 1 призового місця (за винятком призу глядацьких симпатій, де вибір роблять глядачі).

Вимоги:

  • формати mkv, mov, mpg4;
  • якість зображення – HD або fullHD, 720 р або 1080 р;
  • хронометраж - до 90 секунд.
  • мова відео – українська та/або англійська.

Норми:
Проектні пропозиції соціальної відеореклами «Чесність починається з тебе», які подаються для участі у Конкурсі, не повинні містити:

  • персональних даних третіх осіб, а також імен авторів, адрес і телефонів, інформації про спонсорів, імен політичних діячів та лідерів рухів, у тому числі релігійних символів, назв та згадок (логотипів, брендів) товарної реклами у будь-яких формах, згадок про політичні партії, а також політичних лозунгів, висловлювань, що несуть антидержавний та антиконституційний зміст;
  • зображень: інтимних сцен, усіх видів символів тоталітарних режимів, насилля, дискримінації, вандалізму, що відображають тілесні страждання людей чи тварин; інформації, яка в будь-якій формі принижує гідність людини чи групи людей за будь-якою ознакою.
  • ненормативної лексики;
  • охоронюваної законом таємниці, а також об’єктів права інтелектуальної власності, що не належать учаснику або команді учасників – автору проекту, а також жодним чином не порушувати вказані права інтелектуальної власності третіх осіб.

ПРОЕКТНІ ПРОПОЗИЦІЇ, ЯКІ НЕ ВІДПОВІДАТИМУТЬ ТЕХНІЧНИМ ВИМОГАМ ФОРМАТУ, ЯКОСТІ ЗОБРАЖЕННЯ, ХРОНОМЕТРАЖУ, ЗАДАНІЙ ТЕМІ, ДО КОНКУРСУ НЕ ДОПУСКАТИМУТЬСЯ.

Подати проект:
Конкурсні проекти соціальної відеореклами приймаються з 22 лютого до 22 квітня 2018 року. Результати конкурсу будуть оголошені 23 травня 2018 року.
Усі проекти, що відповідають умовам конкурсу, оцінюватимуться членами конкурсної комісії.
Усі відеоролики, допущені до конкурсу, будуть завантажені на офіційний YouTube канал Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP для відкритого Інтернет-голосування за відеоролик-переможець глядацьких симпатій, яке відбуватиметься з 1 по 14 травня 2018 року. Про початок голосування та посилання на YouTube канал буде повідомлено 1 травня 2018 року на сайті Проекту SAIUP: www.saiup.org.ua .
Для подачі конкурсного проекту вам необхідно завантажити відеофайл на ресурс обміну файлів FEX.NET та надати пряме посилання, заповнивши заявку: https://goo.gl/forms/xymBqdVWaT76htAH2
Відправивши заявку на участь в конкурсі «Чесність починається з тебе», ви дозволяєте використовувати ваш відеоролик соціальної реклами Організатору Конкурсу (із зазначенням імен авторів) для його показу на некомерційних публічних заходах, викладати та поширювати у соціальних мережах, демонструвати у засобах масової інформації.
Реєструючи роботу, ви підтверджуєте, що володієте необхідними для участі авторськими правами, правами на демонстрацію кінематографічного твору та можете це підтвердити.
Після 3 робочих днів після подання проекту для участі у конкурсі вас буде сповіщено щодо його відповідності умовам конкурсу і відповідно щодо допуску чи не допуску до конкурсу.
Загальний призовий фонд конкурсу – 90 000 гривень

Нагороди:
Категорія «Студенти»

  • 1 місце - номінація «Навчайся гідно та відповідально» - 15 000 грн
  • 1 місце - номінація «Зарядись проти корупції» - 15 000 грн
  • 2 місце - номінація «Навчайся гідно та відповідально» - 10 000 грн
  • 2 місце - номінація «Зарядись проти корупції» - 10 000 грн
  • 3 місце - номінація «Навчайся гідно та відповідально» - 5 000 грн
  • 3 місце - номінація «Зарядись проти корупції» - 5 000 грн
  • 1 місце – «Відео глядацьких симпатій» (за результатами You-tube голосування) - 3000 грн


Категорія «Школярі»

  • 1 місце - номінація «Навчайся гідно та відповідально» - 6 000 грн
  • 1 місце - номінація «Корупція - це не круто» - 6 000 грн
  • 2 місце - номінація «Навчайся гідно та відповідально» - 4 000 грн
  • 2 місце - номінація «Корупція - це не круто» - 6 000 грн
  • 3 місце - номінація «Навчайся гідно та відповідально» - 2 000 грн
  • 3 місце - номінація «Корупція - це не круто» - 6 000 грн
  • 1 місце - "Відео глядацьких симпатій" (за результатами YouTube голосування) - 3000 грн


Оголошення результатів Конкурсу з визначенням переможців, в тому числі оголошення переможців Конкурсу в номінаціях «Приз глядацьких симпатій», відбудеться 23 травня 2018 року. Імена переможців буде опубліковано на офіційному сайті Організатора Конкурсу за адресою: www.saiup.org.ua 24 травня 2018 року.
Детальніше з положеннями про проведення II Відкритого всеукраїнського студентсько-учнівського конкурсу соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе» можна ознайомитися за покликанням: https://drive.google.com/file/d/1hxcPo50Bgqyzr3Jmm2AFXOvzExjNk427/view?usp=sharing
Ознайомитися з відео – переможцями Конкурсу у 2016 році можна на YouTube каналі SAIUP за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=tDHSANhRJ2o&list=PLZWbvfmP-Z9ELd89gk7xHf4r4EicN6DFq

Прочитано 938 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative