В Ніжинському державному університеті ім. Миколи Гоголя цього року почалась підготовка студентів за напрямком «журналістика».

З вересня поточного року в університеті набрана група за даною спеціальністю, яка налічує дев’ять майбутніх працівників ЗМІ, причому, їх навчають не тільки викладачі НДУ, а й науковці, запрошені з інших міст України.

Декан філологічного факультету, член Національної спілки письменників України та Спілки журналістів України Олександр Забарний:

Наказом МОН України за №1516-л від 28.12. 2016 року «Про ліцензування освітньої діяльності» Ніжинському державному університету імені Миколи Гоголя надано право готувати фахівців зі спеціальності 06. Журналістика. 061. Журналістика. Видавнича справа та редагування за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр». Затверджено також ліцензований обсяг студентів у кількості 25 осіб за денною формою навчання.

Якщо говорити про цьогорічну вступну кампанію, на філологічний факультет за спеціальністю «журналістика» було подано 46 заяв – це загальна кількість, а на перший екзамен (творчий конкурс), прибуло 36 абітурієнтів.  

Міністерство освіти виділило два місця державного замовлення, які отримали студенти з високими конкурсними балами: Ірина Чубенко та Кармазін Станіслав.

В групі зараз навчається 9 студентів, де викладають не тільки працівники нашого вишу, а й науковці з Києва та з Чернігова: доктор із соціальних комунікацій, професор кафедри української літератури та журналістики Тетяна Дзюба, заслужений журналіст України, доктор філологічних наук, професор Микола Тимошик.

Після успішного закінчення навчання, студенти отримають дипломи за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр». 

Читайте також публікацію «Навчатимемо журналістів», автор: Олександр Забарний, декан філологічного факультету НДУ, член Національної спілки журналістів України

 

 

 

Валентина Ващенко

Фото автора

Прочитано 2110 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative