Чи  любите ви ходити в бібліотеку? Чи віддаєте перевагу електронній книзі?  Ці питання непокоять насамперед працівників бібліотеки нашого вишу, які зініціювали дискусію з цього приводу.

Науково-технічна революція не завжди є благом, вважають у світі. Електронна книга має великі практичні переваги, але вона не дарує естетичної насолоди від читання.

Магістрантка філологічного факультету Мирослава Годунок частіше користується книгою електронною, бо вона завжди під рукою. Студентка факультету іноземних мов Олександра Порада вибирає «золоту середину». Зручність – це добре, вважає вона, але паперовий варіант, з іншим дизайном звертається до почуттів. Цю тезу активно підтримав науковець і письменник Олександр Забарний. З ним погодилися студентки соціально-гуманітарного факультету Ганна Примаченко і Тетяна Кривченко. Дівчата більше говорили про зміст читання, а не тільки формат. На їх думку не всі шкільні й університетські програми розвивають гарний смак до якісної літератури. Хоча читати доводиться багато, і тому під час навчання переважає книга електронна.

І в цьому місці в дискусію вступило старше покоління читачів.    Кандидат психологічних наук Олексій Тимошенко, журналіст Надія Онищенко, директор бібліотеки Олександр Морозов вважають, що студенти повинні читати  більше, ніж їм пропонує навчальна програма. Вони підтримали пропозицію завідувачки відділу обслуговування нашої бібліотеки Галини Осіпової про впровадження нових форм роботи в читальних залах бібліотеки.

Прочитано 906 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative