Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12010

Шановні колеги, студенти!


Сьогодні перед кожним вищим навчальним закладом України, всіма освітянами постали досить серйозні виклики. Не становить винятку й наш університет. До традиційних функцій, які сумлінно виконує наш колектив щодо забезпечення якості освіти, національно-патріотичного виховання молодого покоління, розвитку науки й інновацій додалася ще одна – забезпечення стабільності фінансового стану та збереження університету як самодостатньої дієздатної структури ще на багато десятиліть. Упродовж понад двох століть наші попередники формували престиж Гоголівського вишу, і тепер нашим обов’язком є збереження та примноження їх надбань. Заради цього необхідно всім діяти згуртовано та консолідувати наші зусилля і можливості.
Протягом останніх півроку діяльність адміністрації університету була спрямована на якомога економніше і ефективніше використання бюджетних коштів: скорочено витрати на утримання і використання транспортних засобів; ужито заходів щодо енергозбереження в навчальних корпусах №1, №7 і переведено на опалення твердопаливними котлами корпус №5; у канікулярний час здійснено самовивіз сміття силами працівників університету тощо.
Водночас, не передбачуване різке зростання вартості комунальних послуг у зв’язку з переходом до ринкових цін на енергоносії та прагненням позбутися енергетичної залежності від східного сусіда, підвищенням соціальних стандартів життя населення нашої держави та збільшенням удвічі розмірів мінімальної заробітної плати, мінімальних стипендій до 1100 грн. Це спричинило появу дисбалансу у фінансовому стані університету: при збереженні розмірів надходжень до спецфонду університету (на рахунку університету станом на 01.01.2016 р. було 1 867 874 грн., на 01.01.2017 р. – 1 854 303 тис.), видатки зросли у кілька разів. Тому розрахунки, які здійснювалися у вересні 2016 р. («бюджетний рік» в університеті, на відміну від державного бюджету, триває з вересня до вересня) втратили своє економічне обґрунтування. Щоб забезпечити фінансову стабільність університету, ми змушені вдатися до непопулярних, але вкрай необхідних заходів. Зокрема:
- з 01.02.2017 р. збільшити вартість проживання в гуртожитках;
- тимчасово призупинити виплати надбавок і доплат, що регулюються наказами по університету;
- скоротити витрати на виплату матеріальних допомог, премій;
- обмежити кількість відряджень, які фінансуються за кошти університету;
- унормувати кількість штатних посад відповідно до контингенту студентів, аспірантів, слухачів;
- здійснити заходи щодо збільшення надходжень коштів від діяльності видавництва, їдальні, центрів і курсів, які діють в університеті;
- забезпечити відповідність фонду оплати праці реальним фінансовим можливостям.
Сподіваюся на розуміння кожним членом колективу ситуації, що склалася, та на добру волю й бажання покращити фінансовий стан нашого рідного університету!

З повагою,
ректор університету Олександр Самойленко

Прочитано 1678 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative