Факультет психології і соціальної роботи (архів)

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту

Кафедра психології

Кафедра дошкільної освіти

Абітурієнтам

Навчально-методичний кабінет

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти.

Центр соціально-педагогічних досліджень

Новини факультету

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

У «Школі майбутнього психолога» двічі на місяць відбуваються заняття для школярів, де вони вчаться впевненості собі, навичкам спілкуванням, отримують важливі знання для життя. 18 Лютого в НДУ ім. М. Гоголя відбулося чергове заняття "Школи майбутнього психолога". Цього разу тема стосувалася невербального спілкування та вміння розуміти співрозмовників за жестами й мімікою. Заняття вийшло дуже змістовним, глибоким і насиченим: була і корисна теорія, і цікава практика.

Учасники чи не вперше настільки серйозно заглибилися в таку цікаву та актуальну психологічну тему. Зокрема, майбутні психологи розглянули функції невербального спілкування, основні невербальні знакові системи: оптико-кінетичну, візуальну, паралінгвістичну і екстралінгвістичну, проксеміку та ольфакторну (не зважаючи на складні назви, це дуже потрібні засоби самовираження через голос, міміку, погляд, поставу тощо).

Детально проаналізували різновиди поглядів та їхню роль у спілкуванні, а також за фотографіями потренувалися декодувати вираз обличчя, емоції та пози. Розглянули особливості просторової організації спілкування (4 зони спілкування) та варіанти розміщення партнерів за столом. Відмітили етнічні та гендерні відмінності у застосуванні невербальних знакових систем.

З таким матеріалом жоден з учасників раніше не був знайомий, тому всі уважно слухали, задавали питання і намагалися запам’ятати це для себе на майбутнє.

Цікаві вправи "Впізнай, хто готовий до спілкування", "Розмова по телефону" допомогли підняти настрій та розрядити атмосферу.

Заняття було настільки насичене і змістовне, що, не зважаючи на час і втому, учасники навіть були готові швидко купити щось поїсти, а потім продовжити таку цікаву роботу.

А ще всі, хто прийшов, отримали у подарунок спеціальні роздатки з корисною інформацією про невербальну поведінку та спілкування.

Отже, цього разу заняття «Школи майбутнього психолога» пройшло надзвичайно результативно: учасники отримали глибокі професійні знання про невербальне спілкування від визнаного майстра у галузі соціальної психології та психології спілкування. Дякуємо викладачу, учасникам, організаторам і запрошуємо всіх на наступне заняття, яке відбудеться вже навесні (!) – 4 березня 2017 року в НДУ ім. М.Гоголя.

Вчитися – це захоплююче, цікаво, яскраво і дуже, дуже корисно для життя. Не вірите? Приходьте до нас, у «Школу майбутнього психолога»!

Деталі у групі Вконтакті  Майбутній психолог

До зустрічі на заняттях!

P.S. Ще один подарунок від ведучої Шевченко Тетяни Миколаївни – чудова книга А. Пиз "Язык телодвижений". http://vegas2011.at.ua/jazyk_telodvizhenij.pdf

Рекомендовано всім, хто хоче навчитися розуміти невербальну мову і правильно виражати себе у спілкуванні. 

Прочитано 980 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative