Підрозділи

Гоголезнавчий центр

Профком працівників

Університетський психологічний центр

Юридична консультативна служба

Центр професійного розвитку

Відділ практики

Відділ виховної роботи, соціокультурної діяльності та промоції

Міжнародна співпраця

Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою

Цивільний захист та охорона праці

Навчальна науково-дослідна лабораторія

Видавництво

Навчання іноземних громадян

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №641 від 22.07.2020 ознайомитись:

Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Перелік обмежень, які діють на території адміністративно-територіальної одиниці відповідно до рівня епідемічної небезпеки

Порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією осіб

На період дії карантину забороняється перетин державного кордону України іноземцями (крім іноземців, які постійно проживають на території України) без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, що має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією – партнером на території України (асистанс), та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні.
Іноземцям, у яких буде відсутній поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону буде відмовлено у перетинанні державного кордону.
Інформацію щодо оформлення медичного поліса для поїздок за кордон потрібно з’ясовувати у страхових компаніях.
Як варіант, страховий поліс можна придбати за наступним посиланням.
Також Уряд визначив, що підставою для обсервації є перетин державного кордону особою, яка прибула з держави або є громадянином держави із значним поширенням COVID-19. Забезпечити транспортування осіб від пунктів пропуску через державний кордон до обсерваторів Уряд зобов’язав обласні та Київську міську державні адміністрації.
Обсервації не підлягають громадяни держав із значним поширенням COVID-19, які не перебували на території цих держав протягом останніх 14 днів, працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей, водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад, учасники зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, яка супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою.
Також обсервації не підлягають особи, що дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома”. Мобільний додаток «Дій вдома» на мобільний пристрій можна завантажити за посиланням: Google Play або App Store.
Мобільний додаток "Дій вдома"

 

Функціонал застосунку «Дій вдома»:

  • Підтвердження місця проходження самоізоляції з визначенням геолокації.
  • Фотопідтвердження перебування за місцем проходження самоізоляції.
  • Екстрений виклик на гарячу лінію МОЗ України.
  • Запланований функціонал для моніторингу розвитку симптомів.

Державами із значним поширенням COVID-19 вважаються держави, в яких кількість активних випадків захворювання на COVID-19 становить більше ніж 40 осіб на 100 тис. населення.
Вищезгадана обсервація або самоізоляція іноземця у зв’язку з перетином державного кордону (який прибув з держави або є громадянином держави із значним поширенням COVID-19) припиняється у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, що проведено після перетину державного кордону. ПЛР тестування пропонується провести після перетину кордону в пункті пропуску. Результат тестування можна отримати за 3 години.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative