Підрозділи

Гоголезнавчий центр

Профком працівників

Університетський психологічний центр

Юридична консультативна служба

Центр професійного розвитку

Відділ практики

Відділ виховної роботи, соціокультурної діяльності та промоції

Міжнародна співпраця

Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою

Цивільний захист та охорона праці

Навчальна науково-дослідна лабораторія

Видавництво

Навчання іноземних громадян

01-15 лютого 2023 року в рамках проєкту ERASMUS+ UTTERLY в Центрі професійного розвитку за підтримки та участі адміністрації університету було реалізовано програму підвищення кваліфікації та проведено тренінг для розробників освітніх програм (ОП). Тренерами виступили експерти Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, викладачі нашого університету: професор Лісовець О.В., доценти Желіба О.В., Мицик Л.М., Плотніков Є.О., Тарасенко О.В., Щотка О.В. Учасниками тренінгу стали 29 викладачів та співробітників, які є гарантами та членами робочих груп щодо розробки ОП.

На тренінгових заняттях відбулося обговорення підходів до проєктування освітніх програм та визначення їхніх цілей, особливостей студентоцентрованого освітнього процесу в умовах інтернаціоналізації вищої освіти, ролі стейкхолдерів у розвитку університетської освіти. Методи навчання та оцінювання, вивчення думки студентів та роботодавців, академічна мобільність та визнання результатів неформальної освіти, інформаційний менеджмент, освітнє середовище та матеріальні ресурси – проблеми, навколо яких учасники тренінгу обмінювалися інформацією, розглядали досвід вітчизняних та зарубіжних закладів вищої освіти, визначали шляхи удосконалення власної діяльності.

І.Г. Желіба (Центр акредитації та ліцензування освітньої діяльності, моніторингу якості освіти) охарактеризувала акредитаційні процедури, вимоги до самоаналізу діяльності та підготовки інформації для експертів, роботу гарантів та адміністрації під час проведення експертизи.

На завершення навчання учасники представили проєкти, в яких розкрили перспективні напрями удосконалення існуючих програм, запропонували можливі варіанти освітніх програм з подвійними спеціальностями, продемонстрували готовність до подальших дій.

З матеріалами тренінгу можна ознайомитися в УНІКОМ https://vle.ndu.edu.ua/course/view.php?id=3032 (дозволена самореєстрація). Інформація сторінки є актуальною і для тих, хто щойно став гарантом програми, і для тих, хто пройшовши акредитацію, замислюється над подальшим удосконаленням освітнього процесу.

Дякуємо всім учасникам тренінгу за наполегливу роботу, відповідальне ставлення, креативність та ініціативність, доброзичливу атмосферу та продуктивну діяльність.

 

Світлана Тезікова,  керівник проєкту

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative