Підрозділи

Гоголезнавчий центр

Профком працівників

Університетський психологічний центр

Юридична консультативна служба

Центр професійного розвитку

Відділ практики

Відділ виховної роботи, соціокультурної діяльності та промоції

Міжнародна співпраця

Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою

Цивільний захист та охорона праці

Навчальна науково-дослідна лабораторія

Видавництво

Навчання іноземних громадян

Проєктна діяльність є однією з ключових напрямів у роботі НДУ імені  Миколи Гоголя на сучасному етапі. Наш університет є партнером у проєкті “University Teachers' Certification Centres: Innovative Approach to Promotion Teaching Excellence (UTTERLY)” в рамках Програми Єразмус +, який розпочав свою роботу два роки тому. Метою проєкту є створення низки університетських центрів підвищення кваліфікації для просування європейських освітніх інновацій засобами професійної сертифікації викладачів університетів.

Зараз проєкт знаходиться на завершальній стадії – власне створення центрів досконалості викладання. Саме цьому питанню був присвячений тренінг, який проходив на базі французького університету Версаль Сен-Кантен-ан-Івлін (Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines University) з 4 по 9 грудня 2022 р. Господарі ознайомили учасників тренінгу з організацією навчального процесу в університеті Версаль Сен-Кантен-ан-Івлін та Париж-Сенкле. Професор Ян Борн, як керівник проєкту з французької сторони, приділив увагу міждисциплінарним магістерським і докторським програмам (на прикладі програми «Дослідження Арктики»). Такі програми є справді інноваційними, оскільки будуються на перетині абсолютно різних галузей науки (наприклад, літературознавство і кліматичні дослідження в Арктиці). Також обговорювалася академічна мобільність як студентів, так і викладачів, яка є прикметною рисою вищої освіти у Франції, і безперечно сприяє підвищенню якості навчання і викладання.

Особливо цінними складовими тренінгу вважаємо напрацювання зарубіжних партнерів у галузі гарантування якості освіти, яким щедро ділилися литовські та польські колеги. Зокрема, партнери з Університету Вітовта Великого (м. Вільнюс, Литва) ознайомили учасників тренінгу з компетентнісно-орієнтованою моделлю підвищення кваліфікації викладацького та невикладацького штату працівників ЗВО. Колеги з університету «Вроцлавська Політехніка» (Польща) розповіли про свій досвід розробки навчальних планів у сфері вищої освіти на засадах таксономії Блума.

Представники українських університетів-партнерів презентували та обговорили основні результати проведеної в межах проєкту роботи. Результатом роботи тренінгу стало Положення про Центри сертифікації викладачів українських університетів.

Перебіг тренінгу висвітлювався на сторінках проєкту у соціальних мережах (https://www.facebook.com/Utterly-103854921748494, https://www.instagram.com/utterly.erasmus/).

Підсумовуючи досвід участі у тренінгу і в діяльності проєкту загалом, підкреслимо цінність участі нашого університету в зазначеному проєкті, адже вона надає можливість ознайомитися з кращими європейськими практиками та освітніми інноваціями. Особливо важливою є така співпраця зараз, коли Україна просувається по шляху вступу до Європейського Союзу і багато сфер суспільного життя країни, в тому числі – сфера вищої освіти, потребують модернізації.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative