Підрозділи

Гоголезнавчий центр

Профком працівників

Університетський психологічний центр

Юридична консультативна служба

Центр професійного розвитку

Відділ практики

Відділ виховної роботи, соціокультурної діяльності та промоції

Міжнародна співпраця

Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою

Цивільний захист та охорона праці

Навчальна науково-дослідна лабораторія

Видавництво

Навчання іноземних громадян

Студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя прослухали серію лекцій, присвячених британській літературі про подорожі (British Travel Literature) від французького професора - Яна Борма. Лекції відбувались у період з 10.05.2022 по 7.06.2022.

JanBORM – професор University of Versailles Saint Quentin-en-Yvelines (UVSQ, France), проректор з міжнародних зв’язків. Має філологічну освіту (германські мови (англійська)).

Ян Борм є членом проєктної команди UTTERLY. Він є фахівцем з англійської філології, який тривалий час працює за напрямом інтернаціоналізації вищої освіти. Арктичні дослідження - напрям діяльності науковців та викладачів, який має на меті розвиток дослідницьких вмінь студентів.

Студенти були вражені глибоким знанням лектора літератури різних періодів, тим, з якою легкістю він цитує авторів та здійснює аналіз мовно-стилістичних засобів навіть щоденників мандрівників. Професор говорив про зв’язок досліджуваної літератури з релігією, історичними подіями, з одного боку, та кінематографом як виноходом сучасності, з іншого. У своїх рефлексивних ессе студенти зазначали, що прослухана лекція спонукала їх до прочитання згаданих творів, розширила загальний та науковий кругозір як майбутніх лінгвістів та вчителів зарубіжної літератури. Крім того, студентів приємно здивував той факт, що пан Борм досліджував творчість відомого українського письменника Івана Франка. Наші студенти характеризують лекцію як «корисний, новий та неоціненний» досвід, що дав їм змогу відчути себе частиною європейської наукової спільноти.  

Щиро дякуємо Полтавському державному педагогічному університету імені В.Короленка за ініціативу запросити Яна Борма прочитати лекції студентам філологічних спеціальностей.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative