Підрозділи

Гоголезнавчий центр

Профком працівників

Університетський психологічний центр

Юридична консультативна служба

Центр професійного розвитку

Відділ практики

Відділ виховної роботи, соціокультурної діяльності та промоції

Міжнародна співпраця

Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою

Цивільний захист та охорона праці

Навчальна науково-дослідна лабораторія

Видавництво

Навчання іноземних громадян

Міжнародна назва: “Educational Measurements Adapted to EU Standards”

Напрям: TEMPUS IV

Реєстраційний номер: 145029-TEMPUS-2008-SE-JPCR

Тривалість: 2009-2012

Сторінка проекту: http://fm.ndu.edu.ua/wb/pages/ukrajinskoju/novini.php.htm

Опис:

Проект покликаний здійснити внесок в реформу вищої освіти в Україні шляхом запровадження підготовки фахівців з освітніх вимірювань, необхідних для загальноосвітньої та вищої шкіл, закладів управління освітою та урядових структур, та післядипломних освітніх програм, спрямованих на встановлення тісних зв'язків між університетами та місцевим освітнім середовищем, сприяння підвищенню рівня викладання та моніторингу якості освітніх програм у загальноосвітній та вищій школі. Також метою цього проекту є широка популяризація ідеї, суті та методів освітніх вимірювань в українському суспільстві.

Проект відповідає національним пріоритетам України в галузі освіти.

Основні завдання проекту:

Створення та вдосконалення сучасних навчальних програм зі спеціалізації «Освітні вимірювання» для педагогічних спеціальностей «Математика», «Фізика» та «Інформатика», а також магістерських програм з освітніх вимірювань, заснованих на використанні сучасних методів, інструментів, теорій та систем опису, інтерпретації та розуміння знань, навичок і ставлення окремих осіб і груп.

Нові навчальні програми були розроблені у відповідності з основними напрямками Болонського процесу (два рівні підготовки - бакалавра та магістра, взаємне визнання дипломів і ECTS), і для цього широко використовувався досвід партнерів з ЄС та налагодження тісних контактів з освітнім середовищем.

Результати проєкту:

1. Запровадження спеціалізації «Освітні вимірювання» для педагогічних спеціальностей «Фізика», «Математика» та «Інформатика» ОКР бакалавр. Запровадження підготовки магістрів з освітніх вимірювань.

2. Розробка нових та оновлення дотичних курсів з освітніх вимірювань для підготовки бакалаврів та магістрів.

3. Підготовка викладачів до викладання нових курсів у галузі освітніх вимірювань.

4. Створення веб-сайту «Освітні вимірювання» на платформі системи управління навчанням, з усіма необхідними навчально-методичними матеріалами в електронній формі.

5. Поширення результатів Проекту серед широкого освітнього загалу.

Програма з популяризації результатів діяльності також передбачала проведення щомісячних  методологічних семінарів, підготовку, адаптацію, переклад (при необхідності), і друк звітів, методичних матеріалів, методичних рекомендацій та доправлення їх через особисті контакти, консультації, лекції до інших навчальних закладів України; презентації, виставки та публікації в засобах масової інформації.

Передбачалося проведення трьох Міжнародних літніх шкіл та  Міжнародної конференції з освітніх вимірювань. Програма цих заходів була орієнтована на викладачів, дослідників, магістрантів та аспірантів українських університетів та інших вищих навчальних закладів, а також представників  закладів управління освітою.

Основні результати представлені на сайті проекту. З 2012 року в НДУ успішно реалізується освітньо-професійна магістерська програма «Освітні вимірювання» (висновки останньої акредитаційної експертизиопис програми для вступників). У рамках проекту видані книги та посібники, шість з яких за авторством або співавторством викладачів НДУ, проведено ряд міжнародних конференцій та літніх шкіл:

Відео звіту про підсумки проекту, виконаного під час виїзного моніторингу Національного Темпус-офісу, в тому числі про придбане обладнання для НДУ імені Миколи Гоголя.

Презентація підсумків проекту.

 

Учасники консорціуму:

1)      Мелардаленський університет (Швеція)

2)      Університет прикладних наук Кельну (Німеччина)

3)      Гельсінський технологічний університет (Фінляндія)

4)      Римський університет ла Сап'єнца (Італія)

5)      Міністерство освіти і науки України

6)      Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова (Україна)

7)      Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя (Україна)

8)      Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка (Україна)

Додаткова інформація: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/EACEA-COMP-TEM-145029

Прочитано 238 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative